BMW drivetrain possible to continue journey

BMW DRIVETRAIN MALFUNCTION

 

 

Defecțiunea sistemului de propulsie este o eroare cauzată de o potențială defecțiune a motorului sau transmisiei.

Pentru a proteja motorul, transmisia și șoferul, mașina trece în modul de siguranță. Acest lucru limitează puterea generală a motorului, salvându-l de alte daune. Defecțiunile de genul acesta sunt de obicei cauzate de accelerații intense/abrupte, înclinări abrupte sau depășiri.

 

Când se confruntă cu o astfel de eroare, mașina  prezinta, de asemenea, mai multe simptome, cum ar fi tremurări intense, deplasare accidentată etc. În acest articol, vom discuta despre defecțiunea sistemului de propulsie al vehiculelor BMW, cauzele și simptomele acesteia și posibilele metode de a remedia problema.

 

Ce înseamnă defecțiunea sistemului de propulsie? După cum s-a menționat, defecțiunea sistemului de propulsie este o eroare de funcționare defectuoasă a hardware-ului. Apare această eroare atunci când computerul motorului mașinii (cunoscut sub numele de ECU, ECM, DDE, DME) detectează o defecțiune a motorului sau transmisiei. Acesta afișează următoarea eroare:„Defecțiune a sistemului de propulsie: conduceți moderat. Puterea maximă a transmisiei nu este disponibilă. Consultați centrul de service”Într-un astfel de caz, mașina dvs. trece în modul de siguranță sau în modul limp, in care, ECU (unitatea de control al motorului) a mașinii limitează producția totală de cuplu.Acest lucru ajută la prevenirea oricăror alte deteriorări atât la motor, cât și la transmisie in timp ce  permite să ajungeți la destinație în siguranță.

 

De ce funcționează defectuos sistemul de propulsie?

 

Puterea generată de motor este transferată roții prin intermediul sistemului de propulsie in timp ce transmisia controlează raportul cutiei de viteze pentru a menține turația motorului.O defecțiune a sistemului de propulsie este cauzată atunci când oricare dintre aceste componente nu funcționează corect.Acest lucru este cauzat, în general, din următoarele motive:  

 

  1. Defecțiune a sistemului de transmisie din cauza bujiilor suprautilizate

 

Ratarea pornirii motorului în timp ce se confruntă cu o defecțiune a sistemului de propulsie se datorează bujiilor vechi/utilizate în exces. Într-un astfel de caz, ar trebui să schimbați imediat toate bujiile simultan, deoarece bujiile sunt responsabile pentru arderea combustibilului în interiorul camerei de ardere. Intensitatea scânteilor produse decide calitatea arderii. Acest lucru afectează în cele din urmă puterea produsă de motor. Deci, a avea bujii bune este necesar pentru buna functionare a motorului.

Notă – Dacă aveți un motor diesel, acesta nu are bujii.

 

2.    Defecțiune a sistemului de transmisie din cauza bobinelor de aprindere vechi

 

Bobinele de aprindere sunt responsabile pentru a furniza energie electrică bujiilor pentru producerea scânteilor. Dacă bobinele se defectează, se va produce mai puțină putere, rezultând scântei slabe. Simptomele cum ar fi aprinderea greșită, pierderea de putere sau ralantiul brusc al motorului sunt cauzate de bujii defectuoase sau bobine de aprindere vechi. O diagnoză rapidă a bobinei motorului este suficientă pentru a ști dacă este defectă bobina de aprindere sau bujia.

 

3.    Funcționare defectuoasă a sistemului de propulsie din cauza esuariipompei de combustibil de înaltă presiune  Dacă eroarea de funcționare a sistemului de propulsie apare în timpul accelerării, aceasta poate fi cauzată de o defecțiune a pompei de combustibil de înaltă presiune.

Pompele de combustibil de înaltă presiune sunt necesare pentru a transfera combustibilul de la rezervor la motor prin comprimare, creând o presiune ridicată în conductele de combustibil. Orice defecțiune a pompei de combustibil de înaltă presiune poate provoca o alimentare inconsecventă cu combustibil, ceea ce duce la pierderi aleatorii/supraveghere de putere.

 

4.    Defecțiune a sistemului de transmisie din cauza convertizorului catalitic înfundat

 

Un convertor catalitic este un dispozitiv care curăță emisiile de eșapament ale mașinii prin utilizarea reacțiilor chimice si transformă gazele nocive precum CO, NO, NO2, în CO2 și vapori de apă mai puțin nocivi. Un convertor catalitic înfundat ar opri/încetini rata emisiilor de evacuare, creând presiune în unitatea de evacuare, care va înfunda apoi camera de ardere, provocând blocarea motorului din cauza creșterii presiunii. Prin urmare, provoacă funcționarea defectuoasă a transmisiei.

 

5.    Defecțiune a sistemului de propulsie din cauza injectoarelor de combustibil deteriorate

 

Injectoarele pompeaza combustibil în camera de ardere. Un injector de combustibil deteriorat nu ar reuși să facă acest lucru în mod corespunzător, provocând ardere ineficienta și pierderi de putere. Acest lucru poate cauza ralanti brusc, blocări ale motorului, vibrații, rateuri de aprindere etc., rezultand la final defecțiunea transmisiei. Combustibilul de calitate scăzută, turbo-ul defectuos, garnitura capului suflat sau senzorul de debit de aer defect pot fi de asemenea cauze pentru functionarea defectuoasa a sisitemului de propulsie.

Simptomele unei defecțiuni ale sistemului de transmisie 

BMW-ul dumneavoastră poate prezenta mai multe simptome în momentul defecțiunii

sistemului de propulsie. Aceste simptome pot varia în funcție de cauza problemei. Pe

baza simptomelor, poate fi identificată și rădăcina problemei. Cu toate acestea, ar putea

exista unul sau mai multe motive pentru un anumit simptom sau vă puteți confrunta cu

mai multe simptome din cauza unei singure probleme. Iată o listă cu cele mai frecvente

simptome observate de proprietarii autovehiculelor BMW:

·         Eroare  ” Defectiune a sistemului de propulsie „ ·         Tremurări și vibrații vizibile·         Luminile motorului se aprind·         Întreruperea curentului în timpul mersului la ralanti / Funcționare în gol·         Transmisia blocată într-o singură treaptă de viteză (mai ales în modul limp)·         Aprinderea greșită a motorului / Mașina nu pornește·         Prea mult fum din evacuare

Ce ar trebui să faceți când vă confruntați cu o defecțiune a sistemului de propulsie la BMW

Depanarea sistemului de rulare: Reporniți motorul

Dacă apare brusc o eroare de transmisie în timpul conducerii sau dacă simțiți că ceva este în neregulă cu livrarea sau transmisia energiei, demersul imediat este să opriți mașina într-un loc sigur. Opriți motorul și lăsați-l să stea timp de 5-10 minute. Astfel, mașina dvs. va reseta temporar eroarea de defecțiune a sistemului de propulsie, astfel încât să puteți conduce. Dacă vehiculul dumneavoastră a trecut deja în modul limp, se recomandă să continuați să conduceți. In acest caz este necesara o vizita la service. Depanarea sistemului de propulsie: Verificați motorul Dacă repornirea mașinii nu funcționează, ar trebui să inspectați motorul. Vedeți dacă aveți vreo scurgere de ulei, scurgere de combustibil al transmisiei sau orice zgomot ciudat sau fum care iese. Dacă există ceva major, sunați pentru asistență. Adesea, pe vreme rece, dacă mașina sta inactivă, bateria ar putea cauza probleme sau s-ar putea descărca dacă a rămas ceva conectat la priza mașinii.  Depanarea sistemului de rulare : Scanați vehiculul Odată ce sunteți într-o locație sigură, ar trebui să scanați vehiculul folosind un scaner OBD-II pentru a diagnostica si a detecta erorile BMW-ului. Nu uitați că doar unele scanere specifice sunt compatibile cu BMW. În mașina dvs., DME (Digital motor electronic) stochează codul motorului, in timp ce EGS (cutie de viteze electronică)/ AGS (cutie de viteze adaptivă) face acest lucru pentru transmisie. Scanarea acestor două module vă va da codul de eroare.  Pentru a diagnostica defecțiunea sistemului de propulsie folosind un scaner OBD:

  Pasul 1– Mai întâi, localizați portul de diagnosticare OBD II ( de obicei situat sub tabloul de bord din partea șoferului).

Pasul 2– Conectați scanerul. Introduceți cheia în contact și porniți. Nu porniți motorul.

 

Pasul 3– În scaner, alegeți modelul vehiculului dvs.

 

Pasul 4– În cele din urmă, selectați și citiți codurile de la DME și EGS/AGS. Dacă scanarea nu este o opțiune pentru dvs., este mai bine să contactați reprezentanța sau să mergeti la un mecanic. Indiferent de varianta aleasa, trebuie să rezolvati problema înainte de a conduce din nou. În caz contrar, ați risca să vă deteriorați și mai mult mașina.

 

Concluzie

 

Prin această postare, am aflat despre defecțiunea sistemului de propulsie al autovehiculelor BMW. Ce cauzează această eroare, simptomele acesteia și cursul ideal de acțiune atunci când vă confruntați cu această problemă. Un lucru de reținut este că această eroare s-ar putea întâmpla din nou din aceleași sau din alte motive. Pentru a evita asta, trebuie să practicați bune obiceiuri de condus pentru siguranța dvs. și a mașinii.

 

 

 

 

 

 

ro_RORO