Actualizare
Software / Chiptuning / ECU Clone

ECU Software Updates

Actualizare versiune de software in toate unitatile de control (ECU) care suporta acesta functie ( majoritatea marcilor auto).
Actualizarea de soft este necesara de cele mai multe ori pentru reparatia problemelor de functionare corecta prin modificarea de catre producator a parametrilor de management a fiecarei unitati.
Prin actualizari de soft se pot rezolva probleme de functionare corecta a motorului, consum de carburant, regenerari dese, mers neregulat, schimbare de viteze neconforma,etc
Astfel, la sesizarea problemelor de catre utilizatorii de autovehicule in perioada de garantie, inginerii dezvoltatori de software realizeaza versiuni noi pentru remedierea problemelor acestea necesitand implementat in ECU. In ziua de astazi autovehiculele sunt adevarate calculatoare complexe pe roti care pot fi formate si din 80 unitati de control interconectate.
In general cele mai utilizate actualizari software sunt cele pe calculatorul de motor si cel de cutie de viteze, dar actualizari de software pot sa apara pentru majoritatea unitatilor de control.
La serviciul de actualizare software se compara versiunea de soft actuala cu versiunea de soft disponibila pe serverul producatorului. Astfel se observa daca exista o versiune de soft noua fata de cea instalata. La grupul VAG in general se poate face si downgrade la versiunea de soft, adica se poate reveni la un soft mai vechi decat cel instalat la momentul actual pe unitatea de control.( ECU )
Actualizarile de software se realizeaza cu scule originale dedicate marcilor , interfete profesionale speciale pentru ecu programming sau cu interfete compatibile cu standardul J2534.
Cu functia de actualizare software,putem sa instalam softul original in unitatea de control daca acesta a fost corupt, instalat prost sau a fost facuta o modificare care nu se mai doreste

Operatiunea de chiptuning consta in citirea, modificarea software si rescrierea in unitatea de management a motorului sau dupa caz a cutiei de viteze automate. Citirea sectiunii de software care se ocupa cu functionarea motorului si/sau a parametrilor lui se poate realiza in mai multe moduri in functie de unitate de control (ECU) montata pe masina respectiva. Echipa Automotive Solutions foloseste cele mai noi inovatii in materie de citire/rescriere ECU si cutie de viteze automata TCM, astfel incat de cele mai multe ori operatiunea se face fara a desface calculatorul de motor.
Alegeti sa realizati modificari de software doar cu scule originale, in caz contrar pot aparea probleme ulterioare la calculatorul de motor (in cazul in care a fost desfacut necorespunzator) sau probleme la softul de management a motorului daca acesta a fost scris partial sau avand parametrii modificati gresit fara a fi personalizati pe fiecare masina in parte in functie de numarul de km, uzura motorului, regim de lucru sau altele.
Automotive Solutions analizeaza intotdeauna cererea clientilor in legatura cu modificarea software astfel incat sa existe o satisfactie totala in urma modificarilor solicitate. Experienta mare in domeniu isi spune cuvantul si in aceste cazuri, avand in portofoliu o multitudine de autoturisme si camioane, comportamentul ulterior modificarilor chiptuning fiind informate anterior clientilor.
Nu recomandam softuri de chiptuning pe masini care au probleme de functionare, un numar de km mare sau probleme la filtrul de particule. Consultati expertii Automotive Solutions inainte de fiecare modificare pentu o recomandare corecta!

Mai jos se poate vedea exemplificat un catalog cu majoritatea autoturismelor si camioanelor impreuna cu datele de putere exprimate in CP si NM pe software original si ulterior cu cel modificat.
ECOTUNING -modificari ale parametrilor pentru optimizarea consumului de carburant
STAGE 1 – modificari ale parametrilor pentru castigarea intre 10 – 30% din puterea standard
Modificari la cerere – modificarea anumitor parametrii la cererea clientului, de functionare a anumitor componente sau stergerea erorilor din soft in functie de problema relatata

ro_RORO